Миртилин микс

    Чајна мешавина на мешунки грав, лист од боровинка, на лист од коприва, бреза, корен од глуварче и на пелин, која помага за регулирање на шеќерот во крвта.

    Приготвување: една филтер-кесичка се прелива со 200 ml зовриена вода, се вари 3 минути и се остава да отстои уште 10 минути во покриен сад.

    Ве молиме задолжително да го прочитате упатството за користење на чајот, кое се наоѓа на амбалажата, а за дополнителни информации консултирајте се со својот лекар или фармацевт.

    Достапен е во филтер–кесички – 20 х 1,5 g.